В ході реформи 2014-2016 років була створена Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів (Держпродспоживслужба), до складу якої разом з іншими державними службами, увійшла Державна санітарно-епідеміологічна служба (постанова КМУ від 10.09.2014 №442 «Про оптимізацію системи центральних органів виконавчої влади»).
Відповідно до Положення про Державну службу України з питань безпечності харчових продуктів та захисту населення (затверджено постановою КМУ від 02.09.2015 р. №667) служба є центральним органом виконавчої влади, який реалізує державну політику у сферах безпечності та окремих показників якості харчових продуктів, санітарного законодавства, ринкового нагляду в межах сфери своєї відповідальності, державного контролю за додержанням законодавства про захист прав споживачів та з інших питань.
Держпродспоживслужба є центральним органом виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері безпечності та окремих показників якості харчових продуктів, який прямо уповноважено законом (ст. 8 Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів») на організацію та здійснення державного контролю у цій сфері.
Державний контроль здійснюють державні інспектори, які під час здійснення державного контролю мають право відбирати зразки об’єктів санітарних заходів, проводити оцінку результатів лабораторних досліджень (випробувань) зразків об’єктів санітарних заходів для цілей державного контролю, збирати докази, необхідні для обґрунтування порушення санітарних вимог, у тому числі відбирати зразки матеріалів і речовин, які підтверджують або документально фіксують порушення (ч. 1 ст. 9 Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів»).
Відібрані зразки передаються на дослідження (випробування) уповноваженим лабораторіям (ст. 11, 13 Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів»).
Державні інспектори Держпродспоживслужби мають право перевіряти (ст. 10 Закону):
- потужності (споруди або комплекс споруд, приміщення, будівлі, обладнання, інші засоби, включаючи транспортні засоби, територія, що використовуються у виробництві та/або обігу об’єктів санітарних заходів) – право безперешкодного доступу без попередження під час роботи потужностей;
- обладнання та інвентар - устаткування, машини, кухонні прилади, кухонна техніка, столові прилади, інструменти та інші засоби, поверхні яких безпосередньо контактують з харчовим продуктом під час його виробництва та обігу;
- будь-які будівлі, що мають відношення до виробництва та/або обігу харчових продуктів – право інспектування;
- об’єкти санітарного заходу (харчові продукти, тварини, призначені для споживання людиною, а також допоміжні матеріали для переробки та матеріали, що контактують з харчовими продуктами) – право інспектування та відібрання зразків;
- документи щодо виконання вимог законодавства про безпеку та якість харчових продуктів і отримувати їх копії.
Державний інспектор під час здійснення державного контролю пред’являє наступні документи (ст. 10 Закону):
- документи, що засвідчують особу державного інспектора (посвідчення);
- документи, повноваження на здійснення державного контролю (наказ);
- перелік об’єктів державного контролю
Державний контроль здійснюється без попередження оператора ринку під час роботи потужності.
У випадку проведення контрольного заходу у формі державного аудиту постійно діючих процедур, що засновані на принципах системи аналізу небезпечних факторів та ко нтролю у критичних точках, він може бути проведеним за умови письмового повідомлення оператора ринку не пізніше ніж за три робочих дні до здійснення такого заходу.
Відповідальність за порушення законодавства про безпечність та окремі показники якості харчових продуктів, до якої Держпродспоживслужба може притягти до відповідальності заклад громадського харчування відповідно до ст. 64 Закону:
1) недотримання вимог законодавства про безпечність та окремі показники якості харчових продуктів щодо гігієнічних вимог до харчових продуктів на всіх стадіях їх виробництва та обігу, у тому числі допущення до процесу виробництва та/або обігу харчових продуктів осіб, які мають протипоказання до роботи з харчовими продуктами і присутність яких на робочому місці може спричинити виробництво та/або обіг небезпечних харчових продуктів, - тягне за собою накладення штрафу на юридичних осіб - у розмірі від п’яти до восьми мінімальних заробітних плат; на фізичних осіб - підприємців - у розмірі від двох до п’яти мінімальних заробітних плат;
2) виробництво, зберігання харчових продуктів на потужностях, незареєстрованих відповідно до вимог цього Закону, - тягне за собою накладення штрафу на юридичних осіб - у розмірі від двадцяти трьох до тридцяти мінімальних заробітних плат, на фізичних осіб - підприємців - у розмірі від восьми до п’ятнадцяти мінімальних заробітних плат;
3) виробництво, зберігання харчових продуктів без отримання експлуатаційного дозволу, якщо обов’язковість його отримання встановлена цим Законом, - тягне за собою накладення штрафу на юридичних осіб - у розмірі від тридцяти до тридцяти восьми мінімальних заробітних плат, на фізичних осіб - підприємців - у розмірі від двадцяти трьох до тридцяти мінімальних заробітних плат;
4) невиконання обов’язку щодо впровадження на потужностях постійно діючих процедур, заснованих на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках (НАССР), - тягне за собою накладення штрафу на юридичних осіб - у розмірі від тридцяти до сімдесяти п’яти мінімальних заробітних плат, на фізичних осіб - підприємців - у розмірі від трьох до п’ятнадцяти мінімальних заробітних плат та зупинення роботи потужності;
5) реалізація неправильно маркованих харчових продуктів - тягне за собою накладення штрафу на юридичних осіб - у розмірі від п’яти до восьми мінімальних заробітних плат із відкликанням та/або вилученням з обігу таких харчових продуктів, на фізичних осіб - підприємців - у розмірі від трьох до п’яти мінімальних заробітних плат із відкликанням та/або вилученням з обігу таких харчових продуктів;
6) порушення вимог щодо забезпечення простежуваності - тягне за собою накладення штрафу на юридичних осіб - у розмірі від трьох до п’яти мінімальних заробітних плат, на фізичних осіб - підприємців - у розмірі від двох до трьох мінімальних заробітних плат;
7) невиконання обов’язку щодо відкликання або вилучення з обігу харчових продуктів, які є небезпечними, - тягне за собою накладення штрафу на юридичних осіб - у розмірі від тридцяти до тридцяти восьми мінімальних заробітних плат із відкликанням та/або вилученням з обігу таких продуктів, на фізичних осіб - підприємців - у розмірі від двадцяти трьох до тридцяти мінімальних заробітних плат із відкликанням та/або вилученням з обігу таких речовин та/або продуктів;
8) використання незареєстрованих допоміжних матеріалів для переробки та матеріалів, що контактують з харчовими продуктами, якщо обов’язковість такої реєстрації встановлена цим Законом, - тягне за собою накладення штрафу на юридичних осіб - у розмірі від восьми до дванадцяти мінімальних заробітних плат, на фізичних осіб - підприємців - у розмірі від п’яти до восьми мінімальних заробітних плат;
9) реалізація незареєстрованих об’єктів санітарних заходів відповідно до вимог цього Закону, якщо реєстрація передбачена цим Законом, - тягне за собою накладення штрафу на юридичних осіб - у розмірі від дванадцяти до вісімнадцяти мінімальних заробітних плат, на фізичних осіб - підприємців - у розмірі від восьми до дванадцяти мінімальних заробітних плат;
10) обіг непридатних харчових продуктів - тягне за собою накладення штрафу на юридичних осіб - у розмірі від п’яти до восьми мінімальних заробітних плат із відкликанням та/або вилученням з обігу таких харчових продуктів, на фізичних осіб - підприємців - у розмірі від п’яти до восьми мінімальних заробітних плат із відкликанням та/або вилученням з обігу таких харчових продуктів;
11) порушення значень параметрів безпечності об’єктів санітарних заходів, встановлених законодавством про безпечність та окремі показники якості харчових продуктів, - тягне за собою накладення штрафу на юридичних осіб - у розмірі від восьми до дванадцяти мінімальних заробітних плат із відкликанням та/або вилученням з обігу таких речовин та/або продуктів, на фізичних осіб - підприємців - у розмірі від п’яти до восьми мінімальних заробітних плат із відкликанням та/або вилученням з обігу таких речовин та/або продуктів;
12) невиконання законних вимог (рішень) посадових осіб компетентного органу щодо усунення порушень законодавства про безпечність та окремі показники якості харчових продуктів у строк, погоджений із компетентним органом, - тягне за собою накладення штрафу на юридичних осіб - у розмірі від п’яти до восьми мінімальних заробітних плат, на фізичних осіб - підприємців - у розмірі від трьох до п’яти мінімальних заробітних плат;
13) невиконання законних вимог (рішень) посадових осіб компетентного органу щодо знищення небезпечних для споживання людиною чи для іншого використання харчових продуктів та допоміжних матеріалів для переробки - тягне за собою накладення штрафу на юридичних осіб - у розмірі від восьми до дванадцяти мінімальних заробітних плат, на фізичних осіб - підприємців - у розмірі від п’яти до восьми мінімальних заробітних плат;
14) приховування (ненадання), відмова у наданні, надання недостовірної інформації за запитами посадових осіб компетентного органу - тягне за собою накладення штрафу на юридичних осіб - у розмірі від п’яти до восьми мінімальних заробітних плат, на фізичних осіб - підприємців - у розмірі від трьох до п’яти мінімальних заробітних плат;
15) відмова у допуску посадових осіб компетентного органу до здійснення державного контролю з підстав, не передбачених цим Законом, - тягне за собою накладення штрафу на юридичних осіб - у розмірі від дванадцяти до п’ятнадцяти мінімальних заробітних плат, на фізичних осіб - підприємців - у розмірі від восьми до дванадцяти мінімальних заробітних плат.
|